PROLÓGUS


Klubunk, a Képolvasók Fotóklub alelnöke, Tamás, tapasztalt hegyi túrázóként egy izgalmas ötlettel állt elő: mi lenne, ha néhány napot az Alpokban töltenénk, hogy ott készíthessünk lélegzetelállító fotókat? Tamás profi módon megszervezte az utazást, amelyhez a klub tagjai közül többen, valamint hárman klubon kívülről is csatlakoztak. Így július 4-én elindultunk egy életre szóló kalandra.

Megálló egy osztrák tónál

0.nap, 2024.07.04

A terveknek megfelelően négyen vágtunk neki az útnak Magyarországról, célunk a festői szépségű Silvretta Stausee volt. Itt további három társunk csatlakozott hozzánk, köztük Tamás, aki már türelmetlenül várt ránk. Szállásunk a modern és igényesen kialakított Madlenerhaus menedékházban volt. Késő délutáni érkezésünket követően gyorsan lepakoltuk felszerelésünket, majd felmentünk a gátra, hogy megcsodálhassuk a lenyűgöző hegyeket és a tavat.

Tamás, hódolva szenvedélyének, magára öltötte falmászó felszerelését, és a gáton kiépített pályán felmászott a tetejére. Miuán felért, végigsétáltunk a gáton, és megtekintettünk egy érdekesen megvilágított barlangot is. Sajnos már ekkor láttuk, hogy a tejút-fotózásra nem lesz esélyünk a felhős égbolt miatt, de azért körülnéztünk, hogy honnan lehetne a legjobb képeket készíteni.

Este közös vacsoránál Tamás részletesen elmesélte, hogyan lehet technikailag tökéletes tejútfotót készíteni, majd jó hangulatú beszélgetéssel zártuk az estét a közös helyiségben.

Másnap reggel néhányan kimentünk lefotózni a napfelkeltét, majd elindultunk következő célpontunk, a Lünersee felé. Ezekről fotókat, és további írást hamarosan láthatjátok a blogon. :)